Tälle kesälle on tullu vattuja poimittua yhteensä jotain 15 litraa ja halusin sitten jotakin niistä värkätä.Äiti kehu että tämä piirakka on hyvää niin pitihän sitä sitten heti kokeilla. :) Ohje on Chocomum:n sivuilta.

1250148606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ulkonäöllisesti ei tullut kovin kaunista.Liian pieneen astiaan tein tämän,joten pohja oli liian paksu,ja siten päällinen tuli reilusti yli "reunojen" ja se hiukan verotti ulkonäköä. :) Mut muuten kyllä oli hyvää.Ukotki pajalla jopa tykkäs niin paljon että koko piirakka meni saman päivän aikana. :D

Vadelmapiirakka

Pohja:

150g voita

1dl sokeria

1 muna

3l vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.Lisää muna hyvin vatkaten sekaan.Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet joukkoon.Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.Anna pohjan jäähtyä.

Täyte:

2,5dl flora vispiä

150g (1prk) ranskankermaa

1dl fariinisokeria

(itse lisäsin hiukan vielä vaniliinisokeria)

Vaahdota flora vispi,lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit.Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut.Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle.Asettele vadelmat täytteen päälle.Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille piirakan päälle pakkauksen ohjeen mukaan,(itse laitoin 3dl vettä ja 1,5dl hyytelösokeria)ja kaada kiille vadelmien päälle.