Tämmöistä pitsa-patonki tein poikaystävän mieliksi pitkästä aikaa.Tämä on todella hyvää mutta ulkonäkö ei koskaan ole ollut mitenkään silmää hivelevää. :) Sitä en ole vielä oppinut et miten sais tuon pysymään nätisti kiinni ja ettei se lätsähtäis. :) Väliin voi laittaa mitä haluaa,kuten pitsaankin.Itse laitan aina kebabbia,sipulia,ananasta ja juustoa. Ohjeen olen saanut amiksessa opettajalta.

2157103.jpg

Taikina:

3dl maitoa/vettä + maitojauhetta ½dl

50g hiivaa

4rkl öljyä

½tl suolaa

2tl sokeria

reilu 8dl vehnäjauhoja

Täyte:

70g tomattipyrettä

200g kinkkua

100g ananasmurskaa

100g herkkusieniä

100g juustoraastetta

valkosipulia

pizzanmaustetta

Valmista taikina:lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva,suola ja sokeri.Lisää osa vehnäjauhoista taikinaan voimakkaasti vatkaten.Lisää loput jauhoista sitten hyvin vaivaten.Lisää lopuksi öljy ja vaivaa tasaiseksi,taikinan pinta ei saa kiiltää öljystä.Anna kohota.

Jaa taikina kolmeen osaan.Kauli taikina ja levitä täytteet pohjan päälle.Kääri rullalle,laita pellille sauma alaspäin.Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.30 minuuttia.

Itse olen käyttänyt täytteenä aina kebabbia,sipulia,ananasta ja juustoa.Kolmeen patonkiin olen laittanut vajaa kaks pussia kebabbia,yhden ison tai kaksi pientä sipulia ja kaksi purkkia ananasmurskaa.Yksi purkki tomattipyrettä riittää kun laittaa lisäksi hiukan ketsuppia.Juustoraastetta voi laittaa miten paljon/vähän haluaa.