Tämä oli toinen niistä kakuista joita en ollut muistanu lisätä tänne laisinkaan.Tämä ohje on Sekasopan sivulta.Kakku on tehty 24cm vuokaan ja jouduin käyttää enempi keksejä pohjaan kuin ohjeessa oli.Seuraavalla kerralla teen tämän kaksinkertaisena niin tulee varmasti parempi. :)

Pohja:

175 g suklaacookies keksejä(esim.rainbow)

50g sulatettua margariinia

Täyte:

2dl vispikermaa

2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria

4 liivatetta

½ dl vadelmamehua

½ dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

1 pss vadelmia (n.4dl)

100 g taloussuklaata(itse käytin ihan pandan tummaa suklaata)

3 dl rapeita suklaapäällysteisiä maissipalloja (esim.maraboun crisby bites)

Pinnalle 1,25 dl vispikermaa,karkkiväriä jos haluaa kerman värjätä

Koristeluun vadelmia ja maissipalloja

 

Kuumenna kerma mikrossa tai kattilassa kuumaksi mutta älä keitä.Pilko suklaa joukkoon ja hämennä kunnes suklaa on kokonaan sulanut.Laita astia kylmään hetkeksi että seos jäähtyy.(kerma vatkaantu tosi hitaasti mulla mutta kyllä se vatkaantuu,ei kannata ihmetellä et miks kestää) :)

Murskaa keksit hienoksi.Lisää sulatettu margariini ja sekoita se keksimurusten joukkoon.Painele keksiseos vuoan pohjalle.Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoon.Vatkaa jäähtynyt suklaakerma kuohkeaksi vaahdoksi.Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.Kääntele ensin 1rkl suklaavaahtoa valkuaisen joukkoon ja kääntele sitten kummatkin vaahdot sekaisin.Älä vatkaa ettei ilma karkaa.Lisää sokeri,vaniljasokeri,vadelmat ja maissipallot.Kääntele varovasti mutta huolellisesti sekaisin.Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi.Liuota liivatteet kuumaan mehuun.Vatkaa liivatemehu ohuena nauhana täytteen joukkoon.Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi,mieluiten seuraavaan päivään.

Värjää halutessasi kerma karkkivärillä ja vatkaa vaahdoksi.Irrota kakun reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille.Levitä kerma hyytyneen kakun päälle.Tasaa kakun reunat pyöräyttämällä veitsen selkää kakun reunan ympäri.Ripottele vadelmia ja maissipalloja koristeeksi.