Olen tehnyt jo monet sukat vauvoille tällä ohjeella.Todella hyvä ohje,ja nätti. :) Sukkia on tehty tällä ohjeella jo ainakin viidet joista tässä viimeisimmät.Sukat tuli siskon pojalle joka on vuoden ikäinen pikku vesseli. :) Ohjeen olen löytänyt Johannan sivuilta joka ei ainakaan nyt oikein toiminut kun katsoin et onko sivu vielä olemassa.

Mut tässä kumminkin ohje:

Puikot numero 3

Lanka: 7-veljestä

Luo 36 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle(9 silmukkaa per puikko) ja aloita 1o,1n joustinneule.Neulo n.6cm ja tee joustinneuleen viimeisellä kerroksella reiät nauhoja varten: neulo 2s oikein yhteen,ota langankierto puikolle,neulo 2s oikein yhteen,ota langankierto puikolle jne.

Aloita sileä neule ja neulo 2 kerrosta.Aloita kantalappu eli neulo 1 puikon silmukat neljännelle puikolle.Jätä muut odottamaan ja neulo kantalappu vanhvennetulla neuleella.(Oikeassa ohjeessa oli sileää neuletta ja kavennukset toisella tavalla,mutta kirjoitan tähän niinku itse tein.)Eli neulo oikealla puolella silmukat oikein ja nurjalla nurin.Neulo vahnennettua neuletta edestakaisin 11 kerrosta.Aloita kantakavennukset: neulo 11 oikein,tee ylivetokavennus,eli nosta 1s neulomatta,neulo1s oikein ja vedä nostettu silmukka sen yli.Käännä työ,nosta 1s neulomatta,neulo 4s nurin ja kaksi silmukkaa nurin yhteen.Käännä työ.Jatka näin kunnes kaikki sivun silmukat ovat loppuneet ja olet neulonut oikean kerroksen viimeisenä.

Nosta kantalapun reunasta 10s molemmin puolin ja jatka sileää neuletta.Tasaa kantalapun silmukat 1 ja 4 puikoille niin että molemmissa on 13s.Kavenna 1 puikon lopussa neulomalla 2s oikein yhteen ja 4 puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen oikein yhteen.Neulo aina yksi välikerros ja jatka kunnes kaikilla puikoilla on 9s.Neulo 2 kerrosta ja aloita kuvio.

1 kerros: neulo koko kerros kuviovärillä

2 kerros: neulo joka toinen kuviovärillä ja joka toinen pohjavärillä

3 kerros: neulo koko kerros pohjavärillä

4 kerros: neulo joka toinen kuviovärillä ja joka toinen pohjavärillä.Aloita samoin kuin 2 kerros

5 kerros: neulo koko kerros kuviovärillä

6 kerros: neulo koko kerros pohjavärillä

7 kerros: neulo kuten 2 kerros

8 kerros: neulo kuviovärillä

9 kerros: neulo kuten 2 kerros

10 kerros: neulo koko kerros pohjavärillä

Neulo loppu kuviovärillä.

Kun olet saanut kuvion valmiiksi,neulo 3 kerrosta ja aloita kärkikavennukset.Kavenna jokaisen puikon alussa 2s oikein yhteen kunnes jäljellä on yhteensä 8s.Katkaise lanka,vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin nurjalle puolelle. Virkkaa tai pyöritä lopuksi n.35cm pitkä nauha ja pujota se joustinneileen rei'istä.