Anopilla oli viime viikolla synttärit joten tein sille lahjaksi kakun.Löysin Toverusten tortut sivusolta ihanan kuuloisen daim-kinuskitäytteen ohjeen ja halusin kokeilla sitä.Paitsi että tämän kakun kanssa meni melkein kaikki vikaan.Täyte ei tahtonu oikein ruveta hyytyy ja en tajunnu tyhmänä ja väsyneenä sitä ruveta heti kokoo vuokaan,joten jouduin"kokonaisena" sen nostaa vuokaan. :) Sitte pursotukset ei tahtonu onnistua ja kaiken kruunasi se,että ku kuletin kakun anoppilaan,ni eiköhän kakku osunu kuvun seinään.Kuva otettu"ehkältä" puolelta. :D Mutta kaikesta huolimatta kakku oli hyvää. :)

1248252961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

6 munaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.Sekoita varovasti.Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45minuttia-1 tunti.

Vinkki:sekoita kuivat aineet keskenään ja "vatkaa" niitä käsivatkaimella.Näin paakut hajoaa ja jauhoja ei tarvitse erikseen siivilän läpi laittaa.

Daim-kinuskitäyte

1prk flora vispiä

1prk maitorahkaa

2dl kinuskikastiketta

sokeria maun mukaan

1pss daim-rakeita

3 liivatetta

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri,maitorahka ja daim-rakeet.Sulata liivatteet kuumaan kinuskikastikkeeseen ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.

Kannattaa varoa ettei käy ku mulle jos lämmitätte kinuskin mikrossa.Se kiehuu helposti astiasta yli. :) Kaikki pitää siis oppia kantapään kautta. :D