Tässä yks päivä taasen leivoin(vanhempia leipomuksia),tällä kertaa siskollekki,ja sit siin samalla värkkäilin hiukan muutakin.Siskolle leivoin daim-viipaleita ja ukkoille suklaasuupaloja pajalle ja sit alko tekee mieli lättyä niin paistoinpa sit niitäki siin samal. :) Daim-viipaleiden ohjeen olen siskoltani joskus kopsannu ja suklaasupalojen ohjeen olen äitiltä saanut.Se on muistaankseni jostaki Pandan vanhasta ohjelehtisestä otettu.
Lätyt:
2 munaa
5dl maitoa
2 ½dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl vaniliinisokeria
2-3rkl sokeria
2rkl sulaa voita
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito.Sekoita joukkoon sokerit,suola ja vehnäjauho.Vatkaa hyvin jotta paakut liukenisi pois.Lisää lopuksi rasva.Paista pannulla pienessä määrässä rasvaa.
Suklaasuupalat:
125g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 muna
150g suklaata
2 ½sl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.Lisää muna hyvin sekoittaen.Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.Pursota etusormen mittaisia pötkäjä taikinasta ja paista 200 asteessa.Ota pursottaessa huomioon se,että pikkuleivät leviävät aika paljon.Anna jäähtyä ja upota pikkuleivät toinen pää(vain yksi puoli)sulaan suklaaseen.
Daim-viipaleet
200g voita
200g sokeria
1 keltuainen
2rkl siirappia
3tl vaniliinisokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
2 isoa daim-patukkaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää keltuainen ja siirappi hyvin vatkaten.Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet taikinan joukkoon.Lisää lopuksi murskatut daimit.
Leivo kahden sormen paksuisia tankoja ja paina vähän kasaan.Paista 200 asteessa n.9 minuuttia.
Leikkaa tangot heti uunista oton jälkeen vinoiksi viipaleiksi.
Kommentit