Tässä yks päivä taasen leivoin(vanhempia leipomuksia),tällä kertaa siskollekki,ja sit siin samalla värkkäilin hiukan muutakin.Siskolle leivoin daim-viipaleita ja ukkoille suklaasuupaloja  pajalle ja sit alko tekee mieli lättyä niin paistoinpa sit niitäki siin samal. :) Daim-viipaleiden ohjeen olen siskoltani joskus kopsannu ja suklaasupalojen ohjeen olen äitiltä saanut.Se on muistaankseni jostaki Pandan vanhasta ohjelehtisestä otettu.

1250021519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lätyt:

2 munaa

5dl maitoa

2 ½dl vehnäjauhoja

½tl suolaa

1tl vaniliinisokeria

2-3rkl sokeria

2rkl sulaa voita

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito.Sekoita joukkoon sokerit,suola ja vehnäjauho.Vatkaa hyvin jotta paakut liukenisi pois.Lisää lopuksi rasva.Paista pannulla pienessä määrässä rasvaa.

 

 

Suklaasuupalat:

125g voita

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

1 muna

150g suklaata

2 ½sl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.Lisää muna hyvin sekoittaen.Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.Pursota etusormen mittaisia pötkäjä taikinasta ja paista 200 asteessa.Ota pursottaessa huomioon se,että pikkuleivät leviävät aika paljon.Anna jäähtyä ja upota pikkuleivät toinen pää(vain yksi puoli)sulaan suklaaseen.

Daim-viipaleet

200g voita

200g sokeria

1 keltuainen

2rkl siirappia

3tl vaniliinisokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl soodaa

2 isoa daim-patukkaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää keltuainen ja siirappi hyvin vatkaten.Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet taikinan joukkoon.Lisää lopuksi murskatut daimit.

Leivo kahden sormen paksuisia tankoja ja paina vähän kasaan.Paista 200 asteessa n.9 minuuttia.

Leikkaa tangot heti uunista oton jälkeen vinoiksi viipaleiksi.