Tässä on todella hyvä broilerikastikkeen ohje.Itse en ole pitkään aikaan pystyny syömään oikein mitään broileri ruokia,mutta tämä on todellakin sellainen ohje jota teen myöhemminkin.Eka ihmetytti tuo että laitetaan chiliä ja inkivääriä mausteeksi mutta ei se pahaa ollu.Ananas ja hunaja tuo hyvän,hiukan makean,maun ruokaan.Ja tämä on enempi kastike kuin wokki. :)

2157087.jpg

2dl riisiä

4dl vettä

___________

1 porkkana

1 sipuli

½ punainen paprika

2 ananasrengasta

1-2 valkosipulin kynttä

200g marinoimatonta broilerin fileesuikaleita

rypsiöljyä

½tl chilijauhetta

½tl inkivääriä

1 ½rkl soijakastiketta

1 ½dl vettä

1rkl hunajaa

Suurus:

1rkl maissitärkkelystä

½dl vettä

 

1. Laita riisin keitinvesi kiehumaan,kun aloitat kastikkeen valmistamisen.Lisää kiehuvaan veteen riisi.Keitä hiljalleen kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan.Neste imeytyy riisiin. 

2. Leikkaa porkkana viipaleiksi(itse leikkasin ohuiksi suikaleiksi) ja sipuli,paprika ja ananasrenkaat paloiksi.Hienonna valkosipulin kynnet.

3. Ruskista broilerisuikaleita kevyesti kuumassa öljyssä wokkipannussa tai kasarissa.Mausta chilijauheella,inkiväärillä ja soijalla.Lisää porkkanaviipaleet ja kypsennä muutama minuutti.

4. Lisää sipulipalat ja anna niiden kuullottua.Lisää valkosipulit,paprikapalat ja vesi.Keitä kastiketta muutama minuutti.

5. Valmista suurus:sekoita maissitärkkelys veden joukkoon.Lisää seos kiehuvaan kastikkeeseen hyvin sekoittaen.Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia.Lisää lopuksi ananaspalat ja hunaja.Tarjoa keitetyn riisin kera.