Innostuin viime viikonloppuna hiukan leipomaan.Illalla yht äkkiä tuli mieleen et vois vaikka leipoa jotaki.Ja kun kaapissa oli pari pakettia hiivaa jotka ois kohta ollu käyttökelvottomia niin ajattelin sitten leipoa patonkia mieheni mieliksi ja sitten pullaa seuraavan päivän Blue Ridersin pikkujouluihin.2076168.jpg

Patongin hyväksi todettu ohje:

3 dl vettä tai maitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

½ dl juoksevaa margariinia

n.6 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.Lisää suola,juokseva margariini ja jauhot.Vaivaa taikina tasaiseksi.Leivo taikinasta haluamasi kokoisia patonkeja.Anna kohota ja ennen kuin laitat uuniin tee viillot patongin pintaan.Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes patongit ovat kauniin värisiä.Anna hetken aikaa jäähtyä ja NAUTI. :) (älä peitä patonkeja heti uunista ottamisen jälkeen)2076174.jpg

Dallaspullaa,kierrepullaa ja korvapuusteja.Kierrepullan ja korvapuustien välissä on margariinia ja kanelisokeria,dallaspullien välissä vaniljagreemiä.Ohje  löytyy Myllyn paras jauhopaketin takaa,mutta tässä se kumminkin vielä uudelleen:

5dl vettä tai maitoa

50 g hiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

n.15 dl vehnäjauhoja

n.150 g voita tai margariinia

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.Sekoita joukkoon suola,sokeri,kardemumma ja kananmuna.Lisää jauhot vähitellen,aluksi vatkaten,jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.Alusta taikina hyvin vaivaten.Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.Leivo taikina haluamallasi tavalla,nosta pellille,peitä,kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa.Voitele pullat kananmunalla ja laita päälle raesokeria ennen pasitamista.Paista pikkupullat 225 asteessa uunin keskitasolla 5-10 min. ja pitkot 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 min.